Matthijs van Nieuwkerk krijgt advies na rel: ‘Ga écht door de knieën’

Matthijs van Nieuwkerk kan ongetwijfeld niet wachten om dit jaar af te sluiten, maar ook in 2023 wordt het voor hem niet makkelijk. Hoe kan hij immers nog geloofwaardig terugkeren op de buis?

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Het wordt een bittere jaarwisseling voor Matthijs van Nieuwkerk. De tv-beroemdheid kijkt terug op een jaar waarin hij keihard van zijn sokkel is gevallen. De grote vraag is: is er nog een weg terug? Pikt het publiek dat hij op televisie de aimabele man uithangt, maar achter de schermen stiekem een studiobeul is?

Sorry-interview

Raymond Mens, de Amerikakenner van Vandaag Inside, adviseert Matthijs om een voorbeeld te nemen aan de Amerikaanse politiek. Volgens hem is er maar één optie: keihard door het stof gaan.

Er móet een groot sorry-interview met Matthijs komen, vindt Raymond. “Ik had dat gedaan. Ik had mijn kant van het verhaal laten horen. Ik denk dat die dingen die er in het artikel beschreven zijn kloppen, want anders had het ook wel weerlegd geweest, maar daar kan een reden voor zijn.”

Bill Clinton

Die reden moet Matthijs volgens hem openbaren. “Het hoeft geen mooie reden te zijn, maar in de Amerikaanse politiek, Bill Clinton is daar een voorbeeld van, is het heel populair om écht door de knieën te gaan, excuses te maken en boetedoening te doen. Vervolgens is er ook weer een weg om terug te komen.”

In de meeste gevallen dan, vult Raymond aan. “Het hangt er wel van af wát je gedaan hebt, maar we hebben hier niet te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit was een omgangsvorm die niet oké was, denk ik, maar dat wil niet zeggen dat hij voor altijd gecanceld is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Matthijs van Nieuwkerk eerst publiekelijk door het stof moet voordat hij weer terug kan keren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen