Matthijs óóit nog terug? ‘Als Eus-dames zich melden, is het oorlog’

Rob Goossens denkt dat het héél lastig wordt voor Matthijs van Nieuwkerk om ooit nog te beginnen op RTL. “Volgens Özcan Akyol is er immers een clubje woedende ex-redacteuren.”

Rob Goossens en Özcan Akyol © RTL, SBS

Het was een gitzwart weekend voor Matthijs van Nieuwkerk. Eigenlijk zou hij zijn tv-comeback maken bij RTL, maar nu is hij alweer maandenlang terug op de reservebank. Komt het überhaupt ooit nog van een terugkeer? Rob Goossens besprak het gisterenavond in RTL Boulevard, waar de nooit gerealiseerde comeback van Matthijs de opening was.

‘Kán niet terug!’

Wat denkt Rob ervan? “Wat het nog lastiger maakt is dat er nu, volgens een van de geruchten die Özcan Akyol verspreid heeft, een clubje woedende ex-redacteuren is dat nog wat materiaal achter de hand heeft voor het geval hij terug zou keren, waarmee er toch een soort van gijzelingssituatie is, waardoor hij op dit moment eigenlijk niet terug kán op tv.”

Rob doelt op het gerucht dat Eus aan René van der Gijp heeft ingefluisterd. Gijp vertelde daarover op tv: “Er zijn drie, vier mensen die bij DWDD werkten en die hebben op hun telefoon behoorlijk wat materiaal. Een werkt bij Op1, de anderen ook hier op dat Mediapark. Die hebben veel materiaal, maar ook appjes naar vrouwen. Alles hebben ze.”

Korrel zout

En wat gaan die oud-redacteuren, vermoedelijk dames, daar volgens Eus mee doen? Gijp: “Het is allemaal materiaal van de afgelopen acht jaar dat opgenomen is bij repetities. (…) Ze houden het lekker voor zichzelf en op het moment dat Matthijs eventueel weer over zes of zeven maanden de terugkeer aankondigt, dan komt het weer.”

We weten inmiddels dat we de geruchten van Eus met een korrel zout moeten nemen, maar, zo zegt Rob: “Het is voor zowel Matthijs als RTL heel ingewikkeld. Wat dat betreft zullen ze samen een heel goede barometer in de achterste van de samenleving moeten steken om de timing goed te krijgen, van: wat is het moment dat hij weer terug kan keren?”

‘Hoeft niet meer!’

Er komt in elk geval geen onderzoek meer waarop Matthijs en RTL zich kunnen beroepen. “Als je een strafrechtelijk onderzoek hebt of er ligt een aangifte, dan wordt er op een gegeven moment uitspraak over gedaan en weet je waar je aan toe bent. Alles waar hij nu van beschuldigd wordt, wordt niet meer onderzocht.”

Het fysieke en seksuele wangedrag waar Matthijs door BnnVara-baas Suzanne Kunzeler van beschuldigd is, wordt dus nergens meer onderzocht. “Niet meer door commissies, niet door een rechter, dus er komt nooit een soort van closure. Als, moet ik er meteen bij zeggen, hij dat zelf nog wil.”

Pr-oorlog

Van een dreigend juridisch conflict tussen RTL en Matthijs is in elk geval geen sprake, aldus Rob. “Ze willen over heel veel dingen niks zeggen, maar over dat juridisch conflict zegt zowel het management van Matthijs als RTL: ‘Daar is absoluut geen sprake van.’ Eigenlijk zou de makkelijkste uitkomst zijn als Matthijs zegt: ‘Voor mij hoeft het niet meer.’”

De grootste dreiging komt nu dus van de zogenoemde Eus-dames. “Ik blijf erbij: ik zou het toch mooi vinden als hij op een gegeven moment terugkomt, alleen hij moet dus wel een risico nemen. Stel dat die dames dan inderdaad naar buiten komen, dan wordt het een strijd. Dat wordt een gigantische pr-oorlog, dus daar moet hij maar net zin in hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat zou u Matthijs van Nieuwkerk adviseren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen