Matthijs van Nieuwkerk bijna 67: ‘Misschien is pensioen maar beter’

Matthijs van Nieuwkerk wordt met de dag grijzer en rimpeliger op zijn tv-strafbank. Over nog geen drieënhalf jaar bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd. “Misschien maar plaatsmaken.”

Matthijs van Nieuwkerk © RTL, Tom Cornelissen

Het zal voor Matthijs van Nieuwkerk een bittere pil zijn dat ook zijn tv-comeback via RTL in de soep is gelopen. Elke keer als hij weer opduikt staat er iemand klaar met een hakbijl, in het meest recente geval Suzanne Kunzeler, de baas van BnnVara. Ondertussen lijkt een terugkeer op de buis steeds lastiger te worden en hij wordt er ook niet jonger op.

Chansont erug?

Wat moeten we nou aan met Matthijs? Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp bespreekt het in haar podcast Tina’s TV Update. “Matthijs zou natuurlijk al heel snel beginnen bij RTL 4 met zijn show. Eigenlijk al op 21 april. Dat weten we, dat gaat dus niet door. Daar komt Beste Kijkers met Ruben Nicolai. Dat begint aanstaande zondag al.”

“Wat gaat er nou gebeuren met Matthijs? Ik verwacht – ook door de interviews met Rob Kemps die ik heb gezien – dat Videoland hem toch wel gaat omarmen en dat hij samen met Rob Kemps zijn comeback zal gaan maken met Chansons. Dit is speculatie, dit is helemaal niet aan de hand en ik heb dit ook niet gehoord, maar ik verwacht het wel.”

‘RTL móet wel’

Videoland is het hoekje van RTL waar nét iets meer kan. “Ik denk dat dat gaat gebeuren, ook omdat RTL dat natuurlijk wel verplicht is aan Matthijs. Sinds ze Matthijs aan de kant hebben gezet is er niets meer naar buiten gekomen, maar ze zullen wel wat met hem moeten. Hij zal ook zeggen: ‘Ja, hoezo mag ik helemaal niks doen?’”

Tv-zender RTL 4 wordt veel nauwlettender in de gaten gehouden door critici en daardoor zullen we Matthijs daar niet meer zien, verwacht Tina. “RTL is bang dat dit een etterende wond is en dat op het moment dat ze Matthijs groot gaan aankondigen er toch weer allemaal heibel komt.”

Geen talkshow meer

Matthijs zal dus worden weggestopt op Videoland, verwacht Tina. “Waarschijnlijk gaat hij met een documentaireserie beginnen en ik denk eerlijk gezegd dat de kans héél klein is dat we Matthijs de komende drie, vier jaar gaan zien in een talkshow. Ik denk dat dat een te groot opgezette show is voor Matthijs op dit moment.”

Misschien is het tijd om afscheid te nemen, denkt ze. “Ik denk dat hij vooral documentaires zal gaan blijven maken, een beetje wat Tom Egbers nu ook doet. Helaas, maar het is niet anders denk ik toch. Daarnaast is hij al best wel oud, krijgt hij bijna AOW en is het misschien ook wel weer tijd om plaats te maken voor een nieuwe generatie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het jammer vinden als we Matthijs van Nieuwkerk niet meer terugzien op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen