Troosthondje Matthijs van Nieuwkerk overreden door trein: ‘Kapot’

Het troosthondje van Matthijs van Nieuwkerk, die hem door de zware DWDD-rel heen sleepte, is overleden door een tragisch ongeluk. “Hij is helaas onder een trein terechtgekomen.”

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Het zit ook allemaal niet mee voor Matthijs van Nieuwkerk: zijn tv-carrière is opgeblazen en het hondje dat hij kocht om dit verdriet te werken is nu dood. Hij kocht de pup omdat hij zo zwaarmoedig was na zijn gedwongen tv-exit. “Moet je voorstellen. Ik, een hond. Terwijl ik hartstikke bang ben voor honden”, vertelde hij eerder in het NRC.

Hondje Mick

Matthijs vertelde in de krant ‘stapelgek’ te zijn op hondje Mick, waarmee hij ook poseerde. “De huisarts had ik na die eerste dagen gebeld, ik zei, ik heb uw hulp nodig. Ze kwam langs en zei: waarom hebben jullie eigenlijk geen hond? Je hebt er ruimte genoeg voor, hier. En dan móét je wel naar buiten.”

Waarom hij die hond Mick noemde? “Naar Mick Jagger. Die is net tachtig geworden. Zag je die verjaardagsfoto’s van die man? Je ziet er niets van! Forever young!”

Treinongeluk

En nu is die hond er niet meer. “Mick is enige tijd geleden bij een ernstig ongeval verongelukt”, vertelt een bron in weekblad Story. “Hij kwam in de buurt van Matthijs’ huis onder een voortrazende trein terecht…”

Matthijs zit daar verschrikkelijk mee, aldus de bron. “Een ongekend drama, Matthijs is daar nog steeds kapot van. Hij was juist zó gewend geraakt aan zijn leven met die lieve Mick, van wie hij ontzettend genoot.”

Manager zwijgt

De manager van Matthijs, Julia Wolff, wil er niets over kwijt. “Ik kan er helaas niets over zeggen, het betreft een privéaangelegenheid. Daar praat ik, als het even kan, niet over. Gewoon uit principe.”

De Story, die dit verhaal naar buiten brengt, laat weten: “De redactie van Story wenst Matthijs en ook Martha sterkte in deze donkere dagen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het hondje van Matthijs van Nieuwkerk is op een tragische wijze overleden

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen