Albert Verlinde weet precies wat Joost Klein heeft gedaan: ‘Vuist!’

Albert Verlinde weet naar eigen zeggen inmiddels precies wat Joost Klein heeft uitgevreten achter de schermen van het Eurovisie Songfestival. “Er is iemand die gezien heeft wat er gebeurd is.”

Joost Klein en Albert Verlinde © NPO, SBS

Er wordt nu al bijna de hele week gespeculeerd over wat Joost Klein heeft gedaan dat zó erg is dat het hem een diskwalificatie voor het Eurovisie Songfestival opleverde. Albert Verlinde zegt dat hij nu alle details heeft, dus hij zal wel de Zweedse krant Aftonbladet hebben gelezen. Dat is tegenwoordig ook de favoriete krant van Aran Bade.

Telefoon op grond

Wat is er volgens Albert gebeurd? “Wat ik vanmiddag weer hoorde: er is wel iemand die gezien heeft wat er gebeurd is. Zo expliciet hebben we het eigenlijk nog nergens gehoord, dus ik denk: ik ga het hier toch maar even vertellen”, aldus de vroegere showkoning aan tafel bij Vandaag Inside.

Na afloop filmde een cameravrouw steeds hoe de acts het podium af kwamen lopen. “Wat er dus gebeurd zou zijn is dat hij af kwam en de dame, waarvan hij steeds zegt: er mag niet gefilmd worden, stond al klaar met haar telefoon. En daar heeft hij gewoon dit naar gedaan (maakt beweging van vuistslag, red.). En die telefoon viel op de grond.”

Lelijke filmpjes

De filmpjes werden gemaakt voor de socials van het Songfestival, gewoon met een telefoon. “Het zijn ook heel lelijke filmpjes als je ze ziet. Ik heb het van andere landen ook gezien. Maar daar schrok zij zó van… Ik zou er ook van schrikken als iemand zo op mij af kwam. En daarom heeft hij onmiddellijk, want dat is nu het verhaal, zijn excuses aangeboden.”

“Zij schrok zich wild, want die vrouw was totaal overstuur, ze zag die vuist op zich af komen en die telefoon viel kapot op de grond. Hij wist dus onmiddellijk: o, dit is echt grote shit waar ik in zit. Hij begon van alle kanten excuses aan te bieden. Dat is er gebeurd en als je dan in Zweden zit, waar een no-tolerance-beleid is en je hebt een EBU…”

Belastinggeld

Kennelijk hebben ze bij onze publieke omroep niets geleerd, aldus Albert. “Ik heb wel met de commissie-Van Rijn dat ik mijn belastinggeld ga terugvragen. De publieke omroep heeft álles gedaan over een veilige werkomgeving en dan is er één mevrouw die werkt voor de publieke omroep die zegt: ‘Er is iets gebeurd’, en onmiddellijk…”

“Er is níemand, ook die Frederieke Leeflang niet, die heeft gezegd: ‘We moeten ook aandacht hebben voor die vrouw.’ Niemand! Dat is toch raar?”

Pleur lekker op

De mannen van Vandaag Inside staan vrij gelaten in de discussie. Zij vinden wel dat telefoonsmasher Joost hier professioneler mee om had kunnen gaan, maar wijzen er ook op dat de pers soms behoorlijk vervelend kan zijn.

Johan Derksen: “Ik heb het thuis ook wel gehad, dan werd er aangebeld, deed je open en stonden ze met een draaiende filmcamera. Dat vind ik vervelend. Pleur lekker op, joh.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Joost Klein beter had moeten worden begeleid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen