Joost Klein-rel escaleert, politie houdt collega’s Aran Bade staande

De mediarel rond Joost Klein is zondag flink geëscaleerd toen hij op het vliegveld van Lelystad werd opgewacht door collega’s van RTL Boulevard-ster Aran Bade. “De politie kwam.”

Joost Klein en Aran Bade © RTL

Joost Klein is absoluut niet gek op de media. Sterker nog: hij doet er al sinds het begin alles aan om de reguliere pers te vermijden. Zelfs nu hij het hele land in verbijstering heeft achtergelaten met zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival geeft hij geen thuis. Hij is zondag bewust met een privéjet naar huis gevlogen om camera’s te ontwijken.

‘Wij willen privacy’

Collega’s van RTL Boulevard-ster Aran Bade wisten echter van die privévlucht af en reden naar Lelystad Airport om Joost op te wachten. De beelden van deze ‘stiekeme’ aankomst werden gisterenavond getoond in de showrubriek. “Joost is thuis, en ook hier gaat het ontlopen van de pers vrolijk verder”, aldus de voice-over.

De collega’s van Aran filmen de privéjet zodra deze aan de hangar staat. Een boos lid van zijn team komt van boord en roept naar de cameraploeg: “Wij willen bepaalde privacy hier hebben. Of jullie willen stoppen met fotograferen en filmen.”

Politie gebeld

Hoe wist Boulevard van die privévlucht? Aran: “Het is echt een mission impossible geweest om hem te traceren. Onze collega stond nog bij het hotel om te kijken of we Joost iets konden vragen. We hebben hem daar niet meer gespot, maar toen kwam er informatie tot ons dat hij dat toestel had gepakt naar Lelystad Airport, los van de delegatie.”

Dat klopte. “Hij kwam op het tijdstip aan dat wij wisten. Wij zagen het vliegtuig dat loskwam van iedereen, behalve zijn manager en zijn beveiliger. Onze collega’s zijn daarna staande gehouden door de politie. De politie is gebeld, want we mochten daar absoluut niet filmen.”

Felle discussie

Het was wel openbaar terrein, aldus Aran. “Onze verslaggevers werden staande gehouden en hebben een discussie gehad met de politie en Joost en zijn gevolg zijn in geblindeerde busjes weggereden. Dit herken ik wel van de afgelopen tien dagen dat er best wel geheimzinnig werd gedaan rond Joost.”

Hij vervolgt: “Er was ook altijd, 24 uur, een beveiliger met hem mee, ook als hij naar buiten wilde. Dat is wel voor het eerst. Ik vind het opmerkelijk, omdat we dat bij andere landen niet hebben gezien, behalve Israël.”

Wat kost het?

Wat kost zo’n privévlucht eigenlijk? “Best wel veel. Dat is dus niet door AvroTros betaald. Zij hebben bevestigd dat het niet door hen is bekostigd of door belastinggeld, maar door het management van Joost zelf.”

“En de reden waarom ze beveiligd werden, zeggen ze nu, is: ‘Er waren meer delegaties met extra beveiliging. Gezien de aangescherpte beveiliging rondom het hele festival, vonden wij het verstandig om hier zelf ook naar te handelen.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard stond Joost Klein op te wachten na vlucht met privévliegtuig. Gaat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen