Merel Ek is plotseling weer terug in Vandaag Inside: ‘Kreeg appjes’

Merel Ek is na een lange afwezigheid van een maand plotseling weer teruggekeerd in Vandaag Inside. Hoe kijkt ze terug op de Habtamu-rel? Waar was ze de afgelopen weken? En hoe gaat het?

Merel Ek © SBS

De 29-jarige Merel Ek kreeg een maand geleden flink wat drek over zich heen omdat ze niet ingreep toen Johan Derksen iets riep over de Friese afkomst van politicus Habtamu de Hoop. Een paar dagen later zat ze wederom in Vandaag Inside en besloot ze om Johan terecht te wijzen, wat haar op kritiek kwam te staan van René van der Gijp: “Blijf lekker thuis!

‘Lekker hoor!’

Plotseling zagen we Merel niet meer aanschuiven bij VI, dus ging al snel het gerucht rond dat ze zou zijn gecanceld door Johan. Even later bleek dat ze gewoon op vakantie was naar Rwanda. Een vakantie die ze overigens ternauwernood heeft overleefd, omdat ze ter plekke oog in oog kwam te staan met een stel brute gorilla’s.

Gelukkig gaat alles nog goed met Merel, want gisterenavond zat ze weer op haar vertrouwde barkruk in Vandaag Inside. Wilfred Genee zorgt dat ze met een luid applaus wordt ontvangen: “Daar is ze weer! Goed man! Ja, lekker hoor! En hoe voelt het weer, op die apenrots hier?”

Allemaal appjes

Hoe kijkt Merel terug op haar hachelijke avontuur in Rwanda? “Ja, nee, ja, ik kreeg opeens allemaal appjes van: o, wat is er, ben je gebeten door een gorilla? Ik zeg: ‘Nee, hoe kom je daar nou weer bij?’ Ik stond per ongeluk oog in oog met een gorillafamilie, maar ik ben niet gebeten of achterna gezeten, maar het was niet de bedoeling dat we ze tegenkwamen.”

Is Merel in levensgevaar geweest? “Het voelde wel gevaarlijk, want op een gegeven moment zei die gids ook: ‘Ga, ga, ga, ga, ga.’ We moesten dwars door de jungle, want die zilverbek kwam zo uit die bosjes. Het voelde heel gevaarlijk, maar achteraf gezien was het heel vet. We waren op zoek naar heel lieve aapjes.”

Geen woord

Naast die vakantiepraatjes is er met geen woord meer gerept over de rel waar Merel voor haar vakantie in verzeild raakte bij VI. Een slimme zet: het gedoe over de Habtamu-uitspraken is immers eindelijk weer gaan liggen, dus het is voor niemand relevant om dat weer boven water te halen.

Overigens zat Merels collega Sam Hagens ook in de show, maar dan met een liveverbinding vanuit Den Haag. De twee zijn ontzettend druk met de perikelen in Den Haag; het is immers de bedoeling dat de formatie vandaag wordt afgerond…

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen